ទារក
កូវីដ 19
អ្នកម៉ាក់ថ្មី
ទម្លាប់
សុខភាព
ការផ្តល់អាហារ
ប្រធានបទ
កូវីដ 19
អ្នកម៉ាក់ថ្មី
ទម្លាប់
សុខភាព
ការផ្តល់អាហារ
ប្រធានបទ
ការបំបៅ និងផ្តល់អាហារូបត្ថម្ភទារក
កូនរបស់អ្នកនឹងកើនឡើងយ៉ាងឆាប់រហ័សក្នុងឆ្នាំដំបូងនៃជីវិតដូច្នេះពេលវេលាអាហារនឹងចំណាយពេលរបស់អ្នកច្រើន! អត្ថបទរបស់យើងផ្តល់នូវគន្លឹះ និងដំបូន្មានសំខាន់ៗពីការបំបៅកូនដោយទឹកដោះម្តាយ ការផ្តល់អាហារកិន និងការរៀបចំអាហារសម្រាប់គ្រួសារអ្នក។
រៀបចំទុកដាក់អាហារឲ្យមានសុវត្ថិភាពសម្រាប់កូន
អាហារដែលរៀបចំសម្រាប់ទារក និងកុមារតូចៗញ៉ាំ គួរតែញុំានៅថ្មីភ្លាមៗគ្រប់ពេលវេលាទាំងអស់ ។ ប្រសិនបើអ្នកត្រូវទុកអាហារដើម្បីញុំាម្តងទៀត ត្រូវដាក់វាក្នុងកន្លែងត្រជាក់ (នៅក្នុងទូរទឹកកក សីតុណ្ហភាពក្បែរ ឬក្រោម ១០អង្សា) ឬកន្លែងក្ដៅ (ក្ដៅចន្លោះសីតុណ្ហភាព ៦០អង្សា)។ ហើយ រាល់ពេលយកមកញ៉ាំ ម្ហូបទាំងនោះត្រូវដាក់កម្ដៅម្ដងទៀត។
អានបន្ថែម
តើកូនអ្នកអាចញុំាអាហាររឹងបានឬនៅ?
ពេលដែលកូនកំពុងលូតលាស់ គាត់ក៏ចាប់ផ្ដើមរពឹសដែរ​ និងប្រើថាមពលច្រើន ។សកម្មភាពគេដូចជាប្រឹងងើបខ្លួនពីឥដ្ឋ ការ៉ូ រមៀលទៅរមៀលមក ឬព្យាយាមអង្គុយ ដែលសកម្មភាពទាំងនេះត្រូវការឲ្យពួកគេញ៉ាំអាហារច្រើន ហើយពួកគេត្រូវតែញ៉ាំឲ្យច្រើនជាងការបៅទឹកដោះ។ ការប្ដូរពីបំបៅដោះតែមួយមុខ ឲ្យគេចាប់ផ្ដើមញ៉ាំអាហារផ្សេងៗ គឺមានឈ្មោះថា "អាហារបំប៉នបន្ថែម"។ គេណែនាំឲ្យប៉ាម៉ាក់គ្រប់រូបផ្ដល់តុល្យភាពនៃអាហារកិនដល់កូន បន្ទាប់ពីគេបានអាយុចាប់ពី ៦ខែ។
អានបន្ថែម
អាហារបំប៉នបន្ថែម មានសារៈសំខាន់សម្រាប់ការអភិវឌ្ឍរបស់កូន
អាហារបំប៉នបន្ថែមគឺជាការផ្លាស់ប្តូរងាយៗពីការបៅតែទឹកដោះគោមួយមុខ ទៅការបន្ថែមអាហារកិនផ្សេងៗ បាន។ បន្ទាប់ពីកូនបាន៦ខែហើយ ប៉ាម៉ាក់ត្រូវបានណែនាំឲ្យផ្តល់អាហារកិនដែលមានតុល្យភាពដល់កូន។
អានបន្ថែម
អត្ថបទពិសេស
ស្វែងយល់ពីគន្លឹះបន្ថែមទៀតពីប្រធានបទទារក
ដោះស្រាយបញ្ហាទល់លាមក
អានបន្ថែម
អ្វីទៅជាកន្ទួលរមាស់បរិវេណគូទកូន?
អានបន្ថែម
របៀបមើលថែទាំកូនរបស់អ្នក
អានបន្ថែម
អត្ថប្រយោជន៍ចួលរួមកូនឆ្លាតក្លឹប
  • សារអំពីវីធីសាស្រ្ត និងគន្លឹះផ្សេងៗតាមដំណាក់កាលនិមួយៗសម្រាប់ដំណើរភាពជាអ្នកម្តាយ
  • កាដូអនុស្សាវរីយន៍ និងសៀវភៅអប់រំសម្រាប់អ្នកម្តាយពពោះ
  • ការពិគ្រោះជាមួយអ្នកប្រឹក្សាយោបល់ពីកូនឆ្លាតក្លឹប 24ម៉ោង និង7ថ្ងៃក្នុងមួយសប្តាហ៍
ចុះឈ្មោះឥឡូវនេះ
កំណត់សម្គាល់សំខាន់៖
គ្មានអ្វីប្រសើរជាងការបំបៅកូនដោយទឹកដោះម្តាយតែមួយមុខគត់រហូតបាន៦ខែ និងបន្តការបំបៅដោះម្តាយរហូតបានអាយុ២ឆ្នាំ ឬលើសឡើយ។ យោងតាមអនុក្រឹត្យ 133