រៀបចំទុកដាក់អាហារឲ្យមានសុវត្ថិភាពសម្រាប់កូន
អាហារដែលរៀបចំសម្រាប់ទារក និងកុមារតូចៗញ៉ាំ គួរតែញុំានៅថ្មីភ្លាមៗគ្រប់ពេលវេលាទាំងអស់ ។ ប្រសិនបើអ្នកត្រូវទុកអាហារដើម្បីញុំាម្តងទៀត ត្រូវដាក់វាក្នុងកន្លែងត្រជាក់ (នៅក្នុងទូរទឹកកក សីតុណ្ហភាពក្បែរ ឬក្រោម ១០អង្សា) ឬកន្លែងក្ដៅ (ក្ដៅចន្លោះសីតុណ្ហភាព ៦០អង្សា)។ ហើយ រាល់ពេលយកមកញ៉ាំ ម្ហូបទាំងនោះត្រូវដាក់កម្ដៅម្ដងទៀត។
តើកូនអ្នកអាចញុំាអាហាររឹងបានឬនៅ?
ពេលដែលកូនកំពុងលូតលាស់ គាត់ក៏ចាប់ផ្ដើមរពឹសដែរ និងប្រើថាមពលច្រើន ។សកម្មភាពគេដូចជាប្រឹងងើបខ្លួនពីឥដ្ឋ ការ៉ូ រមៀលទៅរមៀលមក ឬព្យាយាមអង្គុយ ដែលសកម្មភាពទាំងនេះត្រូវការឲ្យពួកគេញ៉ាំអាហារច្រើន ហើយពួកគេត្រូវតែញ៉ាំឲ្យច្រើនជាងការបៅទឹកដោះ។ ការប្ដូរពីបំបៅដោះតែមួយមុខ ឲ្យគេចាប់ផ្ដើមញ៉ាំអាហារផ្សេងៗ គឺមានឈ្មោះថា "អាហារបំប៉នបន្ថែម"។ គេណែនាំឲ្យប៉ាម៉ាក់គ្រប់រូបផ្ដល់តុល្យភាពនៃអាហារកិនដល់កូន បន្ទាប់ពីគេបានអាយុចាប់ពី ៦ខែ។
អាហារបំប៉នបន្ថែម មានសារៈសំខាន់សម្រាប់ការអភិវឌ្ឍរបស់កូន
អាហារបំប៉នបន្ថែមគឺជាការផ្លាស់ប្តូរងាយៗពីការបៅតែទឹកដោះគោមួយមុខ ទៅការបន្ថែមអាហារកិនផ្សេងៗ បាន។ បន្ទាប់ពីកូនបាន៦ខែហើយ ប៉ាម៉ាក់ត្រូវបានណែនាំឲ្យផ្តល់អាហារកិនដែលមានតុល្យភាពដល់កូន។